Peter Heppner - My Heart Of Stone Dodano: 2012-04-20 17:04
Wśród męskich wokali mroku dwa wydają się wzbijać ponad inne, to właśnie Heppner i Veljanow paraliżują rankingi... i długo szukać by głos, który by mógł zająć trzecie miejsce.. za każdy dźwięk - dziekję...
Dodano: 2012-04-22 17:05
Osobiście wolę wokal Veljanowa.
Jesteś tylko kupą mięcha wprawioną w ruch, którą prędzej czy później zeżrą robaki. Twój świat upada, nieuchronnie, przez cały czas!!!
Dodano: 2012-04-22 18:00
A ja Heppnera i Veljanowa
obydwaj mają świetny i niepowtarzalny wokal <okok>

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...
.. Dodano: 2012-04-22 20:01
heh.. uwielbiam kobiece wokale ale nigdy nie znalazłem jednego czy dwóch tak wybitnych jak Veljanow czy Heppner.. Może ktos pomoze mi wypełnic tan żenski ranking...?
Dodano: 2012-04-22 20:37
| Teufel napisał(a): |
| Siouxsie Sioux :) |
swietna artystka.. specyficzny wokal.. ale chyba jeszcze nie az tak wybitny... /jakiego szukam/
Dodano: 2012-04-22 20:43
| ankh111 napisał(a): |
| [quote:f2ed0d1f27="Teufel"]Siouxsie Sioux :) |
swietna artystka.. specyficzny wokal.. ale chyba jeszcze nie az tak wybitny... /jakiego szukam/[/quote:f2ed0d1f27]
ja bym jeszcze obstawiała Lisę Gerrard i Gitane Demone :-)
Dodano: 2012-04-22 21:11
dzieki Teufel za Gitanę! Nie znałem jej, ale od razu wiem ze wyląduje kiedys w mej płytotece! Natomiast wracając do głównego wątku.. To jeszcze nie to.. Takiego Heppnera dla przykładu zapamiętuje sie nawet z bardzo przecietnego Wolfsneimu to jest właśnie siła genialnej barwy głosu, sposobu śpiewania czyli osobowości wokalnej.. weźmy na przykład gościnne wystepy Heppnera od Umbry et Imago po Schillera- jego wokal z dobrych utworów czyni perły! Podobnie wokal Veljanowa... Ale wierzę że wsród kobiet także odnajdę głosy, których dźwiek zawsze bedzie budził dreszcz przeszywający od głowy po pięty..
Dodano: 2012-04-22 21:31
Z męskich głosów dodałbym jeszcze Brendana Perry.

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...
... Dodano: 2012-04-22 21:50
Brandon Perry,Lisa... to znakomite wokale, które celnie godzą w moją duszę.. ale jednak nie mają tej mocy co Heppner i Veljanow.. /dla mnie/
Dodano: 2012-05-02 19:45
| HardKill napisał(a): |
A ja Heppnera i Veljanowa obydwaj mają świetny i niepowtarzalny wokal <okok>
![]() |
Ja również cenię ich obu, choć mają zupełnie inne typy wokalu i muzykę prezentują też troszkę inną, więc nie bardzo jest wg mnie sens ich porównywać. Aczkolwiek w ostatnich latach, przyznam się, częściej sięgałam po twórczość Heppnera.
Nie marudź, bo cyckiem walnę.
Dodano: 2012-05-02 21:48
To fakt, ostatnia płyta Daine Lakaien jest najsłabsza w historii, natomiast Heppner ma coraz lepsze płyty